De Plattelands lodge

Bosrijke omgeving

Op 15 min. afstand ligt het landgoed Kranenkamp. Dit dateert uit 1600 en hier liggen prachtige vijvers en monumentale bomen.

De omgeving van Salland

Onze lodge ligt vlakbij het dorp Raalte, het hart van Salland. De omgeving heeft veel te bieden op het gebied van natuur, musea, ontspanning en evenementen. Als je genoeg hebt van het platteland zijn de steden Zwolle en Deventer binnen 20 minuten te bereiken.

Wandelen en fietsen

Salland beschikt over eindeloze fiets- en wandelpaden. Via Salland natuurlijk gastvrij vind je alle informatie over leuke routes.

Evenementen

Het hele jaar door worden er veel evenementen georganiseerd. Zo wordt Raalte in februari omgetoverd tot het grootste carnavalsdorp boven de rivieren genaamd Stoppelburcht.
In het voorjaar vormt de tuin van de havezate Den Alerdinck het decor voor de Sallandse aspergemanifestatie van aspergerteler de Weerd.
Met pinksteren heeft Raalte één van de grootste gratis evenementen van Nederland genaamd Ribs en Blues. Het pinksterweekend staat in Raalte in het teken van blues muziek en spare ribs. Jaarlijks staan er wereldberoemde artiesten zoals 'The within temptation', de Dijk, Kensington en de golden Earring op het podium.

In eind augustus staat het Sallandse oogstfeest Stoppelhaene op het programma. Het is één van de grootste evenementen in Overijssel.
In september is er in het centrum van Raalte het culinaire festival 'In de smaak'. Hier kunt u genieten van de culinaire hoogstandjes van de restaurants uit de omgeving. Verder is er in oktober een wandel vierdaagse wat loopt door heel Salland.

Naast Raalte bieden de omliggende dorpen en steden nog tal van evenementen door het hele jaar heen. Zo heeft deventer bijvoorbeeld het Dickens festijn en 'Deventer op stelten'. Meer informatie kunt u lezen op de evenementen kalender